Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nebezpečné vianočné výpredaje: Mladíka (18) dobodali!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

LONDÝN - Mladého muža dobodali na smrť na jednej z hlavných obchodných ulíc v Londýne po roztržke, do ktorej sa v športovom obchode dostali dve skupiny mladých ľudí počas tradičných vianočných výpredajov. Pri ďalšom podobnom útoku na tej istej ulici utrpel iný muž zranenia.

Tisíce ľudí zaplavili londýnsku ulicu Oxford Street a ďalšie miesta v britskej metropole, najmä vo štvrti West End, kde sa sústredili vianočné výpredaje.

Dobodanému mladíkovi išla na pomoc aj jednotka rýchlej zdravotníckej služby na vrtuľníku. Podľa úradov mal však také rozsiahle zranenia, že zomrel ešte predtým, než sa lekárom podarilo pristáť na Oxford Street. Polícia na ulici postavila improvizovaný stan pred jedným z nákupných stredísk, kde uskutočňovala vyšetrovanie a vypočúvala svedkov. Podľa hovorcu londýnskej metropolitnej polície sa pred tragickým útokom za dosiaľ neobjasnených okolností pohádali dve skupiny tínedžerov. "Je to pravdepodobne najrušnejšia ulica v celej Británii. Očakávame množstvo svedkov," uviedol policajt. Polícia zadržala v tomto prípade zatiaľ desať ľudí.

Polícia uviedla, že k druhému incidentu, pri ktorom nožom zranili na nohe iného muža, došlo na rohu ulíc Oxford Street a Regent Street.

"Zhabali sme množstvo zbraní. Zatiaľ nevieme, či je medzi nimi i vražedná zbraň. Máme množstvo útočných predmetov, nie však strelné zbrane," povedal policajný hovorca.

Ani šíriaca sa informácia o tragickej smrti 18-ročného mladíka neodradila nakupujúcich, aby pokračovali v honbe za výhodnou kúpou počas každoročného výpredaja tovaru po vianočných sviatkoch. Zhon nezmiernil ani jednodňový štrajk vodičov metra, ktorý výrazne obmedzil dopravu v britskej metropole.

Obchodná sieť Selfridges, ktorá sa nachádza len niekoľko metrov od dejiska dnešného tragického incidentu, hlásila za uplynulé roky najväčší obrat počas prvej hodiny od otvorenia výpredajov. Spoločnosť New West End Company, ktorá zastrešuje obchodníkov na hlavných obchodných uliciach v centre Londýna, informovala, že za tri hodiny od začiatku dnešného výpredaja sa predal tovar za 15 miliónov libier (18 miliónov eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu