Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďurkovský odmieta, že o navýšení ceny za štadión rozhodol sám

Andrej Ďurkovský
Andrej Ďurkovský

BRATISLAVA - Bývalý bratislavský primátor Andrej Ďurkovský odmieta výroky súčasného primátora Milana Ftáčnika, že o navýšení ceny Zimného štadióna O. Nepelu v Bratislave rozhodol sám.

 "Je smutné, že ani po roku pôsobenia v úrade primátora nevie, že akákoľvek zmluva, ktorá bola podpísaná medzi Generálnym investorom Bratislavy (GIB) a inými subjektmi, hlavne čo sa týka finančného plnenia, by bez patričných uznesení mestského zastupiteľstva nemohla byť naplnená," reagoval Ďurkovský na dnešné Ftáčnikove slová.

Poukázal, že počas celej doby rekonštrukcie štadióna boli poslanci informovaní o postupe prác a všetky kroky súvisiace s rekonštrukciou boli potvrdené uzneseniami mestského zastupiteľstva. "Bez týchto uznesení by GIB nemohol konať nevyhnutné kroky potrebné k rekonštrukcii. Je jednoznačné, že všetky kroky boli v súlade so štatútom hlavného mesta, tvrdí.

Primátor podľa jeho slov nedisponuje takými kompetenciami, aby mohol sám rozhodnúť o navýšení takejto ceny bez súhlasu mestského zastupiteľstva. "Som jednoznačne presvedčený o tom, že bez pomoci hlavného mesta by Slovensko do dnešného dňa nemalo postavenú hokejovú arénu a nekonali by sa ani majstrovstvá v ľadovom hokeji. Rekonštrukciou zimného štadióna sa zabránilo diskreditácii Slovenska na medzinárodnej úrovni," zhrnul.

Rekonštrukcia zimného štadióna sa podľa záverov kontroly Najvyššieho kontrolného úradu predražila celkovo o 90,6 percenta oproti pôvodným zámerom hlavného mesta. S peniazmi sa malo narábať nehospodárne. Bývalá riaditeľka GIB Jarmila Tvrdá dnes tento záver odmietla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu