Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Robo vyčíňal pred bystrickým klubom: Hlavou zranil troch mladých ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Hlava je očividne základnou zbraňou mladého Zvolenčana Róberta (21). Súd mu v pondelok vymeral trest za to, že v lete pred banskobystrickým klubom Ministry of Fun "hlavičkoval" a zranil dvoch mladíkov. Poranil aj sestru jedného z nich.

Incident sa stal v noci na 5. júna minulého roka na parkovisku pred klubom, ktorý sídli v objekte Európa v Banskej Bystrici. Róbert najprv „hlavičku“ uštedril Marekovi zo Starej Kremničky, čím mu zlomil nos, spôsobil pomliaždenie tváre a ľavého oka s krvácaním do spojiviek. Následne hlavou udrel do líca i Marekovho kamaráta Patrika, jeho sestru Miriam strčil na zem.
 
Marek sa liečil dva týždne, Miriam sa zo zranení ľavej ruky zotavovala desať dní. Róbert tým spáchal prečiny ublíženia na zdraví a výtržníctva. Vzhľadom na to, že Róbert urobil vyhlásenie o vine a svoje konanie oľutoval, dostal trest pod hranicou trestnej sadzby.
 
Súd prihliadal i na vek obžalovaného a ďalšie poľahčujúce okolnosti. Mladík si našiel zamestnanie, popritom študuje na technickej škole a zaviazal sa napadnutým zaplatiť bolestné 1 489 a 446 eur. Priťažilo mu, že útok spáchal v skúšobnej lehote predchádzajúceho podmienečného odsúdenia. V záverečnej reči Zvolenčan vyhlásil, že už nikdy v živote sa nedopustí žiadneho trestného činu.
 
Rozsudok nie je právoplatný. Prokurátorka i Robo sa vyjadria v zákonnej lehote.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu