Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Sneh lyžiarom praje, v Tatrách im vylepšil podmienky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Snehové zrážky za posledné dva dni zlepšili lyžiarske podmienky vo Vysokých Tatrách. Na Štrbskom Plese, kde je zatiaľ v prevádzke len svah Interski, je momentálne 60 cm snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie. V Tatranskej Lomnici na zjazdovke zo Štartu je 40 cm snehu a dobré podmienky na lyžovanie.

Napriek výdatným snehovým zrážkam v niektorých oblastiach cez víkend nespustia vo Vysokých Tatrách do prevádzky ďalšie zjazdovky. Podľa Kataríny Šarafínovej zo spoločnosti Tatry mountain resorts prírodného snehu nebolo toľko, aby to umožnilo otvorenie ďalších zjazdoviek. Aj naďalej sú tak lyžiarske strediská odkázané na technický sneh.

V stredisku Tatranská Lomnica sa v sobotu uskutoční slávnostné otvorenie zimnej lyžiarskej sezóny vo Vysokých Tatrách. V rámci podujatia Music winter opening pripravili organizátori pre návštevníkov koncerty viacerých hudobných skupín priamo na staniciach lanoviek. Vo všetkých strediskách vo Vysokých Tatrách sa už skončila jesenná technická údržba lanoviek. Dôvodom odstávky visutej lanovky zo Skalnatého plesa na Lomnický štít a kabínkovej lanovky zo Štartu na Skalnaté pleso je dnes silný vietor, ktorý fúka vo vysokých polohách. Po upokojení situácie budú lanovky opäť v prevádzke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu