Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vojto uvidel nabodnutú hlavu svojej priateľky a zbláznil sa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - Čo dokáže s človekom spraviť 12 rokov užívania pervitínu, zistili ľudia počas súdu s Vojtěchom Trykarom (25) z českých Rokycian. Mladý feťák pred niekoľkými mesiacmi ozbrojený vtrhol do jednej z bytoviek a vyčíňal tam neuveriteľným spôsobom.

Vojto bol opäť poriadne nabudený. Keďže pervitín užíva od dvanástich rokov, jeho mozog občas vypovie poslušnosť. "Videl som na strome napichnutú hlavu svojej priateľky. Mal som pocit, že po mne idú tí mafiáni, čo jej to spravili. Ozbrojil som sa nožnicami, aby som sa im ubránil a utekal som preč," popisoval neskôr na súde.

Mladík vbehol do náhodne vybranej bytovky, ktorú práve rekonštruovali. Dostal sa do jedného z otvorených bytov. Najprv z neho vyhodil opravára. Keď pracovník videl šialený výraz v jeho tvári, neváhal ani na chvíľu.

V byte bola aj žena s malou vnučkou. Ušla pred ním v jednej z izieb a odtiaľ potom aj s dieťaťom unikla oknom. Bol to riskantný mánéver, pretože už nebola najmladšia. "Vykrikoval, že mu zabili priateľku. Behal po byte a v ruke držal nožnice na tyči," uviedla.

Trykar sa potom v byte zabarikádoval, uviedli novinky.cz, ktoré o prípade informovali. Polícii sa vzdal až po dvoch hodinách vyjednánia. Medzitým stihol v amoku zdemolovať takmer celý interiér.

Súd mu dnes vymeral 40 mesiacov nepodmienečne a nariadil aj liečbu v detenčnom ústave. Trykar sa odvolal.  .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu