Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Streľba v Česku: Šialenec pálil po ľuďoch, traja mŕtvi!

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - V areáli bývalého Letu Kunovice dnes okolo poludnia začal strieľať muž po ľuďoch. Podľa aktuálnych informácii zabil minimálne dve osoby. Podľa svedkov zasiahol aj riaditeľku spoločnosti Aircraft Industries Ilonu Plškovú, ktorá je vážne zranená. Ostatných šokovaných zamestnancov firmy stihli evakuovať.

Podľa hovorcu záchranárov sú na mieste traja mŕtvi muži, jedným z nich je zrejme aj páchateľ. Sanitka odviezla vážne zranenú ženu. Strelec najskôr zastrelil dve osoby a potom obrátil zbraň proti sebe.

"Na mieste máme päť posádok a tiež vrtuľník z Brna," povedal hovorca krajskej záchrannej služby Petr Olšan s tým, že nahlásených bolo niekoľko zranených osôb po streľbe. Prvé hlásenie prišlo o 11:47.

"Strieľalo sa pred poludním v jednej z budov. Na mieste je niekoľko zranených, pravdepodobne päť," uviedol po začatí drámy hovorca polície Aleš Mergental.

Strelec sa zabarikádoval v jednej z továrenských budov, ktorú obkľúčila zásahová jednotka. Ako rukojemníkov najskôr držal postrelených, ku ktorých nechcel nikoho pustiť.

Podľa ČTK by útočníkom mal byť brat bývalého člena predstavenstva firmy a zbrojára Pavla Muselu. Ten figuruje v kauze nákupov obrnených transportérov, ktorý vyšetruje polícia. Pavla Musila zasiahla v roku 2008 strela pri love. Zázrakom prežil, ale následky mu zostali do smrti. Dokáže komunikovať, ale okrem spoznania rodiny si od vtedy na nič nepamätá.

Jeho brat Karel bol presvedčený, že sa úraz nestal náhodou a že zbrojársky magnát mal byť zavraždený. O život mu mali údajne usilovať jeho spoločníci vo firme Aircraft Industries a v iných firmách.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu