Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vzbura Rómov z Luníka IX: Rozzúrení napadli policajtov aj elektrikárov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Neľahkú úlohu mali včera elektrikári, ktorí prišli na košický Luník IX odpájať Rómov, nelegálne pripojených na elektrinu. Rovnako aj policajti, ktorí ich chránili. Obyvatelia sídliska si totiž svoj komfort bránili za každú cenu!

Incident sa odohral včera popoludní na Hrebendovej ulici. Pracovníci bytového podniku a elektrární tu odpájali elektrickú energiu. Obyvateľom sa to vôbec nepáčilo. Jeden z miestnych Rómov Jožo (36) napadol mestského policajta a ľahko ho zranil.

Situacia sa však zhoršovala. Okolo skupinky "gadžov" sa zhromaždila asi stovka miestnych, ktorí začali po polícii aj elektrikároch hádzať kamene a ďalšie veci, ktoré mali po ruke.
 
"Na miesto sa dostavili ďalšie hliadky Policajného zboru z obvodného oddelenia a pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktoré sa snažili situáciu a okolo stojaci dav ukľudniť. Pri tomto incidente k zraneniu osôb nedošlo. Polícia za použitia donucovacích prostriedkov podozrivého muža zaistila a predviedla na  policajné oddelenie. Počas predvádzania sa muž naďalej správal agresívne a nerešpektoval výzvy polície. Počas predvádzania k zraneniu osoby, ani ku škode na majetku nedošlo. Podozrivý muž bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,99 mg/l," popísala situáciu košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.
 
Jozef skončil v cele s obvinením z utoku na verejného činiteľa, za čo mu hrozí až osem rokov. Policajti v súčasnosti na Luníku zvyšujú počet hliadok a situáciu monitorujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu