Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jakšíkovci sa nedostali na slobodu, policajti majú čas do marca

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Obávaná bratislavská skupina jakšíkovcov, ktorá má vlastnú kolónku aj v známych "mafiánskych zoznamoch," zostáva za mrežami. Bratislavsky okresný súd zmietol zo stola ich sťažnosť proti uväzneniu. Na slobodu sa chvíľu nepozrie ani expolicajt Libor Jakšík, považovaný za jedného z bossov.

"Okresný súd Bratislava 1 na základe podaného návrhu Generálnej prokuratúry SR o predĺženie lehoty väzby rozhodol tak, že obvineným L.J., M.S. a R.T. predĺžil lehotu väzby do 1. marca 2012," uviedol v stredu hovorca Kbratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

"Dôvodom je, že dôvody väzby obvinených naďalej trvajú. Obvinení M.S. a R.T. podali proti rozhodnutiu sťažnosť, obvinenému L.J. bude plynúť zákonná lehota na prípadné podanie sťažnosti po doručení uznesenia, nakoľko dnes dal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti," dodal.
 
Súd zamietol aj Liborovu žiadosť o prepustenie. Neprijal ani písomný sľub ani peňažnú záruku ako nahradenie väzby. Libor Jakšík je považovaný za jednu z najvplyvnejších osôb jakšíkovcov. Údajne ju zakladal v 90. rokoch spolu s bratom, tiež bývalým policajtom. 
 
Spolu s ďalšími osobami je obvinený z vydierania a napríklad aj z prania špinavých peňazí. Skupinu zadržali kukláči 24. mája. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu