Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tragický týždeň na cestách: 296 nehôd a osem obetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň sa na slovenských cestách stalo 296 dopravných nehôd, o 198 menej ako v porovnateľnom období minulého roku. Vyžiadali si osem ľudských životov, vlani v rovnakom čase zahynulo päť osôb.

Najviac nehôd - 60, sa stalo v Bratislavskom kraji, naopak, najmenej v Trenčianskom kraji - 21. Ani jedna tragická nehoda sa nestala v Trnavskom kraji, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

V pondelok minulý týždeň ráno iba 20-ročný vodič BMW X3 vo vysokej rýchlosti zrazil 46-ročného cyklistu, ktorý prechádzal cez priechod pre chodcov. Muž zomrel po prevoze do nemocnice. V utorok ráno v katastri Jatova v Novozámockom okrese 45-ročný vodič nákladného auta prešiel do protismeru a zrazil sa s protiidúcim Peugeotom, jeho 41-ročný vodič zrážku neprežil.

V stredu ráno v Košiciach 31-ročná vodička Audi A3 zrazila 84-ročného chodca a vo štvrtok predpoludním zrazil 58-ročný vodič Dacie na priechode 88-ročného muža, dôchodcovia zomreli. Vo štvrtok popoludní v katastri obce Vígľaš v okrese Detva 34-ročný vodič Fordu z nezistených príčin zišiel z cesty a narazil do stromu, zomrel na mieste.

Piatkové nehody sa, našťastie, obišli bez obetí. V sobotu v katastri obce Dežerice v Bánovskom okrese 40-ročný vodič VW Golf prešiel do protismeru a čelne narazil do VW Jetta. Päťdesiatštyriročný vodič nehodu neprežil, jeho dvaja spolujazdci (56-ročný a 4-ročný) sa zranili ťažko. Ťažko sa zranili aj spolujazdci v druhom aute (10-ročný a 39-ročný).

Dva mladé životy vyhasli cez víkend, príčinou nehody bola zrejme vysoká rýchlosť. V sobotu pred polnocou v Malackách 21-ročný vodič Renaulut Clio narazil do zábradlia a prevrátil sa do potoka, mladík zomrel na mieste. V nedeľu v katastri Spišského Štvrtku v Popradskom okrese 23-ročný vodič Octavie prešiel do protismeru a čelne narazil do Opla. Zomrel po prevoze do nemocnice.

Od začiatku roka do nedele 4. decembra prišlo na cestách o život 293 osôb, čo je o 33 menej ako vlani. Z nich bolo 27 motocyklistov, 65 chodcov, 17 cyklistov. Od 1. januára zaevidovali policajti 13 778 nehôd, o 6 206 menej ako minulý rok. Ťažko sa zranilo 1 035 osôb, o 116 menej ako v rovnakom období minulého roku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu