Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slota: Berényi je pokrytec a zbabelec

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA – Predseda SMK József Berényi je podľa predsedu SNS Jána Slotu pokrytec a zbabelec.

„Konečne sa jeden Maďar ohlásil, že má maďarské občianstvo a konečne sa ministerstvo vnútra pochlapilo a občianstvo mu odobralo. Je mi ten človek sympatickejší, pretože je otvorený a čestný. Ja mám rád čestných. Nie ako pokrytec Berényi, ktorý sa k tomu neprihlásil. Prečo to neprizná? Pokrytec, zbabelec,“ vyhlásil dnes Slota na tlačovej besede v súvislosti s informáciou, že o slovenské občianstvo prišiel podnikateľ z Komárna Olivér Boldoghy, pretože dostal maďarské občianstvo.

Naopak Berényi informoval, že podal žiadosť o maďarské občianstvo hneď na úvod roka 2011, ale teraz odmieta povedať, či ho získal.

Slota kritizoval novelu zákona o občianstve z dielne Smeru-SD, ktorá je v legislatívnom procese. Tá má zákon zmäkčiť. „Zo zákona zostanú len franforce. Chcú zástavu Internacionály vyvesiť na hrade a zoberte nás Maďari pod ochranné krídla?“ opýtal sa.

Podľa Slotu zbiedené Maďarsko zbrojí, ide nakupovať tanky, nakúpilo vrtuľníky, má bombardovacie a stíhacie lietadlo. „My sme posledných 30 zakonzervovaných tankov predali. Už sa nemáme ani na čom previezť. Jednému Migu sa pokazila navigácia, druhý mal tiež poruchu,“ uviedol s tým, že jediný funkčný vojenský útvar je vďaka nemu v Žiline, ale ten má len 350 chlapov.

Primátora Martina Andreja Hrnčiara, ktorý bude do parlamentných volieb kandidovať za Most-Híd, Slota vyzval, aby sa vzdal funkcie primátora. Označil ho za svojho bývalého priateľa. “Nech odpochoduje do Budapešti, nech ťa šľak trafí. To je neodpustiteľný podraz,“ vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu