Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slota: Za zrušenie parlamentu by som zdvihol obe ruky!

Ján Slota Zobraziť galériu (2)
Ján Slota

BRATISLAVA - Ak by sa poslanci mohli vysloviť k zrušeniu Národnej rady SR, predseda SNS Ján Slota by taký návrh podporil oboma rukami.

"Slovenská republika by na tom zarobila a ušetrila niekoľko desiatok miliónov eur," konštatoval dnes Slota na margo otázky o zrušení priestupkovej imunity poslancov. Podľa neho je táto právna úprava tesne spojená s existenciou parlamentnej demokracie, a aj preto jej zrušenie nepodporuje.

Na druhej strane Slota podporuje návrh na zmrazenie platov ústavných činiteľov. Za takýto návrh je poslanecký klub SNS pripravený zahlasovať, a to aj napriek tomu, že podľa šéfa SNS by sa parlament na najbližšej schôdzi nemal zaoberať inými návrhmi ako rozpočtom a zákonmi, ktoré s ním súvisia.

"Ideme prerokovať niektoré body programu, na ktorý nemajú mandát ani poslanci, ani vláda. Ja si myslím, že pokiaľ vláda dostala nedôveru v tomto parlamente, nemá čo predkladať zákony do tohto parlamentu, pokiaľ to nie je dohoda medzi všetkými politickými stranami," podčiarkol Slota.

Námietky proti poslaneckým návrhom vysvetlil blížiacimi sa voľbami. Podľa neho nie je jasné, či súčasné poslanecké kluby ešte stále budú existovať.

"Vládna koalícia samozrejme bude namietať a odôvodňovať, že sú tu aj niektoré zákony, ktoré potrebujeme prijímať z dôvodu implementácie Európskej únie... Tu chceme však povedať, že lepšie je neprijať nijaký zákon a počkať, ako prijať zlý zákon, ktorý poškodí národno-štátne a ekonomické záujmy SR," doplnil poslanec SNS Rafael Rafaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu