Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Piťa previezli na druhý koniec krajiny: Kde je a čím si kráti väzbu?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Neslávne známy Juraj "Piťo" Ondrejčák, ktorého chytili špeciálne jednotky pri najväčšej policajnej akcii v slovenských dejinách, je poriadne ďaleko od svojho rajónu. Podľa informácií Korzára sedí v Prešovskej väznici, kde čaká na rozhodnutie vyšších súdov o jeho zotrvaní za mrežami.

 

Šéf piťovcov sa dotal do väzby rozhodnutí okresného súdu v Trnave. Neskôr ho previezli na východ krajiny, do Prešova. "Tamojší čerstvý vzduch mu však zrejme nevonia," uviedol Korzár s tým, že Ondrejčák si vôbec neužil hodinu, ktorú mohol stráviť na čerstvom vzduchu, na väzenskom dvore. Bola mu vraj zima a preto sa po piatich minútach vypýtal naspäť do budovy.
 
Je známe, že údajný mafiánsky boss má rád karate, Mercedesy a vojenskú históriu. Pobyt za mrežami však zrejme zobudil aj jeho umelecké ambície. V cele si kráti čas kreslením.
 
V najbližších dňoch sa rozhodne, či Piťo a jeho kumpáni zostanú vo väzbe. Voči rozhodnutiu trnavského súdu totiž všetci podali sťažnosť a o veci teraz rozhodnú vyššie súdy. Dá sa predpokladať, že sa tak stane do začiatku budúceho týždňa.
 
Časť zo 20 zadržaných pri minulotýždňovej mega-akcii obvinili z organizovania zločineckej skupiny, za čo sa môžu dostať za mreže na dlhé roky. Piťa však toto obvinenie zatiaľ obišlo. Za vinu mu dávajú "len" to, že minulý rok mal údajne zorganizovať podpálenie áut Trnavčana s prezývkou Netvor, patriaceho do konkurenčnej skupiny sýkorovcov. Hrozí mu za to 10 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu