Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Megapodvodník Peter: Bol policajtom, inžinierom aj automechanikom!

Bartoš často menil výzor
Bartoš často menil výzor

BRATISLAVA - Prefíkanými podvodmi si privyrábal Peter Bartoš (43) z Dolného Ohaja. Na Slovensku sa vydával za dopravného policajta a od vodičov vyberal mastné pokuty. V Česku "presedlal" na pozíciu inžiniera a ukradol firemné vybavenie. Polícii dlho unikal, napokon však skončil v putách.

Bartoš začal svoju kariéru na zlatomoraveckej ceste. Vydával sa tam za dopravného policajta a od vodičov vyberal pokuty. Keďže v minulosti pracoval pre železnice, dal si na seba svoju starú uniformu, na ktorú si obliekol reflexnú vestu a prevlek bol na svete. Podľa Sme nosil aj atrapu zbrane.

Takýmto spôsobom vraj riešil svoje finančné problémy. Potreboval som uživiť rodinu s tromi deťmi, tvrdil. Vraj sa však snažil najmä "bohatým brať a chudobným odpúšťať." Od niektorých údajne prijal aj debničku s rajčinami.

Prvýkrát ho zadržali ete v roku 2009 za dramatických okolností. Hliadke sa snažil ujsť, so svojou Fabiou však narazil do zábradlia cestného mosta. S putami na rukách sa k vyberaniu pokút priznal. Stíhali ho na slobode, keď mu však chceli prišiť ďalšiu trestnú činnosť, zmizol.

Ani na úteku nezaháľal a v Česku, kde sa uchýlil, sa vydával za inžiniera. Firme, v ktorej na základe falošných dokumentov dostal prácu, po pár dňoch ukradol notebook a zálohu 4-tisíc českých korún.

Podľa Joj dokonca úradoval aj vo Francúzsku, kde bol zas automechanikom! Z dielne ukradol špeciálne počítače na diagnostiku áut a terénne auto.

V týchto dňoch sa ho podarilo v Česku dolapiť a údajne ho už vydali na Slovensko. Zostáva len dúfať, že súd naňho tentokrát uvalí väzbu a na koniec procesu si počká za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu