Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Piťovci mi zničili podnik a zranili ma, šokoval aktivista Hlina!

Hlina sa stal pred rokmi terčom piťovcov
Hlina sa stal pred rokmi terčom piťovcov

BRATISLAVA - Zdá sa, že po najväčšom policajnom zásahu v slovenských dejinách, po ktorom skončila vo väzbe elita obávaných piťovcov, ich definitívne opustilo šťastie. Jedného z nich totiž odsúdili za útok na známeho aktivistu Alojza Hlinu. Ten sa dnes rozhodol, že rozpovie detaily šokujúceho činu a obvinil políciu z marenia prípadu.

Útok sa stal ešte v roku 2004. "V ruke držím rozsudok Mateja B., ktorý bol potvrdený aj najvyšším súdom. Matej B. je členom skupiny piťovcov. Ešte s jedným človekom u nás v jednej prevádzke za bieleho dňa s igelitovými rukavicami za účasti plno svedkov rozbili bar a spôsobili mi zranenia. Otázka stojí, čo si mysleli, že si môžu za bieleho dňa pred svedkami dovoliť," uviedol Hlina na tlačovej konferencii pred ministerstvom vnútra.

Dôvodom agresívneho správania piťovcov bolo údajne to, že ich v bare deň predtým odmietli obslúžiť! Hlina to považuje za obrovskú aroganciu.

Bratislavský podnikateľ, ktorý vlastní napríklad známu krčmu Slovak pub, sa však nezľakol a prípad pohnal pred súd. Polícia mu podľa jeho slov snahu vôbec neuľahčovala a hádzala mu polená pod nohy.

"Prečo policajti zámerne zmarili rekogníciu Mateja B. a prečo policajný lekár vypisoval účelové maródky bývelému policajtovi Matejovi B.?" spýtal sa Hlina. Napriek všetkému však vytrval a po troch rokoch sa dočkal - súd potvrdil rozsudok a Mateja potrestal za násilný útok.

Hlina sa zamýšľa nad tým, či sú policajti, ktorí mali mariť vyšetrovanie, ešte stále na svojich miestach. Ak áno, "občania by nemali byť pokojní." Napriek tomu však vyzval ľudí, aby sa v takýchto prípadoch nebáli a proti mafii prostredníctvom súdov bojovali.

Aktivista je rád, že sa v Bratislave pohli ľady a strach z "milých chlapíkov v maskáčoch" pomaly opadáva. 

Kto je Matej B.? V "mafiánskych zoznamoch," ktoré pred časom unikli z polície, môžeme v kolónke piťovci nájsť istého Mateja Baričiaka. Hlina však nepotvrdil, že ide o tohto muža.

Hlinova tlačovka pred ministerstvom vnútra:

Tlačovka - Hlina

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu