Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Manželka vysekala Karola z väzenia, on ju brutálne zavraždil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Brány väzenia sa doživotne zatvoria pre Karola (53) z Košíc. Len niekoľko mesiacov potom, ako východniara po ôsmych rokoch prepustili z väzenia na intervenciu jeho manželky, rozhodol sa jej beštiálne "odvďačiť". Pred očami ich dcéry a vnučky ju zniesol zo sveta!

Tragédia sa odohrala v máji 2009 v rodinnom dome v Seni, neďaleko Košíc. Karol sa poriadne opil a vyčítal svojej manželke, že sa od neho odsťahovala. Už predtým sa jej niekoľkokrát vyhrážal, že ju zabije a tentokrát to mienil splniť.

V zúrivosti ju bodol nožom s takou silou, že 15-centimetrová čepeľ vnikla takmer celá do jej hrude. Manželka Marta vykrvácala. Príšernému činu s prizerala ich dcéra aj s malou vnučkou. "Motívom konania obžalovaného bola skutočnosť, že mu bolo doručené upovedomenie o podaní obžaloby za nebezpečné vyhrážanie,“ uviedla k prípadu hovorkyňa košického súdu Marcela Gálová.

Paradoxné je, že manželka svojho muža vysekala z väzenia, kde si odpykával trest za inú vraždu. Sedem mesiacov po jeho prepustení ju zavraždil.

Súd sa s Karolom "nekafral" a tentokrát ho poslal do väzenia na doživotie. Podľa znalca z odvetvia psychológie ho väzenie neprevychová. Ide u neho o genotypické vlastnosti, ktoré sa nezmenia ani po 25-tich  rokoch pobytu v ústave. Obžalovaný sa môže správať žiaducim spôsobom jedine v rámci uzavretej spoločnosti, teda počas výkonu trestu.

„Súd uložil obžalovanému doživotný trest, ktorého uloženie je podmienené tým,  že si ho  vyžaduje účinná ochrana spoločnosti a tiež skutočnosť, že nie je nádej, že by páchateľa bolo možné napraviť trestom odňatia slobody na dobu do 25 rokov. V odôvodnení rozsudku okrem iného súd poukázal, že obžalovaný bol schopný dopustiť sa trestného činu vraždy iba 7 mesiacov po podmienečnom prepustení z výkonu trestu za inú vraždu, ktorú spáchal takým istým spôsobom a aj zbraňou,“ doplnila Gálová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu