Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zásadné informácie o požiaroch v Bratislave: Budovy podpálili úmyselne!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – V hlavnom meste je ostatné dni napriek jesennému počasiu riadne horúco! Po minulom týždni, keď vyhorela budova skladu v bývalom závode Matador v Petržalke, včera horelo na ďalších troch miestach a v noci na dnes znova. Za uplynulý týždeň hasiči zaznamenali v rámci Slovenska až 240 požiarov, pričom si vyžiadali štyri ľudské životy a sedem zranených!

V noci o 01:45 horelo v budove železničnej stanice Bratislava – Nové Mesto. Požiar dvoch prenosných toaliet sa postupne rozširoval aj na časť budovy. „Neznámy páchateľ polial prenosné toalety neznámou horľavinou a následne zapálil. Následkom tohto požiaru prišlo k poškodeniu sklenených vitráží na budove stanice,“ uviedla hovorkyňa prezídia Hasičského a záchranného zboru Silvia Jančovičová. Nikto sa však nezranil.

Tri požiare potrápili bratislavských hasičov ešte v pondelok. Doobeda horelo v opustenej budove bývalej školy v Petržalke, pričom pri zásahu sa zranil jeden hasič, ktorého ošetrili na mieste. Popoludní sa rozhorelo v areáli Slovenskej akadémie vied na Dúbravskej ceste a podvečer horela kancelária na Trenčianskej ulici. Príčiny vzniku požiaru v Petržalke a na Trenčianskej ulici vyšetrujú, požiar v Dúbravke bol založený úmyselne na viacerých miestach budovy neznámou osobou.

Od začiatku roka je v štatistikách 11 706 požiarov. Zahynulo pri nich 43 ľudí a 209 sa zranilo. Škody presiahli 22 404 000 eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku stúpol počet požiarov o 2 639, škody poklesli o viac ako 31 miliónov eur. Počet obetí v porovnaní s vlaňajškom však stúpol o 16 a počet zranených o 17 ľudí.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu