Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Únik zemného plynu: V Banskej Bystrici evakuovali vyše 500 ľudí!

Zo zeme uniká plyn Zobraziť galériu (2)
Zo zeme uniká plyn

Banská Bystrica – V metropole stredného Slovenska vládne napätie. Robotníkom sa pri výkopových prácach na Zvolenskej ceste, kde stavajú obchodný dom Radvaň, totiž podarilo prekopať strednotlakový plynovod, ktorý patrí spoločnosti SPP - distribúcia a. s. Evakuovali už 540 až 560 osôb.

Na mieste zasahovali desiatky hasičov, polícia uzatvorila okolie a hrozila aj evakuácia celej priemyselnej štvrte. Hovorca krajského riaditeľstva v Banskej Bystrici Erika Piatera uviedol, že došlo k evakuácii študentov a učiteľov z učilišťa, podľa našich informácií dokonca aj neďalekého internátu. "Nedošlo k žiadnemu zraneniu ani priotráveniu osôb, výbuchu ani požiaru. Ostatné budovy v ohrozenom priestore boli prázdne," povedal Piater.

Pracovníci SPP – distribúcia uzavreli trasové uzávery plynu, aby plyn neunikal do ovzdušia. "Pri výkopových prácach pracovníci firmy Bagresbau nerešpektovali slovenskú legislatívu, ani upozornenie spoločnosti SPP – distribúcia, že zemné práce do vzdialenosti 2 metrov obojstranne od plynového potrubia je potrebné vykonávať výhradne ručne," uviedla manažérka pre komunikáciu spoločnosti SPP - distribúcia Ivana Zelizňáková. Momentálne pracujú na odstránení havárie. Predpokladajú, že distribúciu zemného plynu pre odberateľov obnovia vo večerných hodinách. Presná výška škody zatiaľ nie je vyčíslená, prípad prešetruje polícia.

(foto: Tip čitateľa) Hasiči vyprázdňujú priestor v okolí unikajúceho plynu

Únik plynu v Banskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)


Stali ste sa svedkom tejto udalosti? Máte odtiaľ FOTO alebo VIDEO? Pošlite nám na tipy@topky.sk .

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu