Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Chu*u, choď do p**i bo do rana už nebudeš v uniforme, hrozil policajtovi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PREŠOV - Poriadne zamotaný prípad sa odohral vo východoslovenskom Sačurove. Podľa verzie TV Joj tam policajti strieľali na auto s malým chlapčekom (2), čo je ich "vážny prešľap". Joj klame a zavádza, agresor bol príbuzný redaktora, bránia sa policajti!

Podľa verzie televízie ide o vážny prešľap vranovských mužov zákona. Policajti sa údajne snažili predviesť muža, u ktorého evidovali nezaplatenú pokutu 170 eur. Dostali sa s ním do slovného konfliktu, pretože tvrdil, že dlh zaplatil.

Muž napokon s hádkou prestal, nasadol do auta, kde bola aj jeho žena a malý syn Miško a chcel odísť. "Vtedy zrejme policajt nezvládol ohrdnutie obyčajným človekom a vytasil na auto zbraň," píše sa v článku Joj. Policajt im prestrelil pneumatiky. Podľa Michaely, matky dieťaťa, mohol kľudne prestreliť kufor a zraniť malého Miška.
 
Nahnevaná policajná reakcia na seba nenechala dlho čakať. V správe policajného hovorcu z Prešova Daniela Džobanika je situácia popísaná inak. Policajt, ktorý v obci Sačurov zazrel muža (38), "na ktorého bol súdom vydaný príkaz na zatknutie pre trestný čin úverového podvodu", ho požiadal, aby sa legitimoval.
 
Muž však údajne  odmietol a začal policajtovi vulgárne nadávať. „Ty chuju, hovädo poje**é, choď do pi** bo do rana už nebudeš v uniforme, daj mi pokoj bo ci taku prije**m,“ cituje hovorca udajnú mužovu reakciu. Policajt však naďalej trval na tom, aby sa preukázal a išiel s ním na stanicu.
 
"Nato sa obvinený načiahol z auta k policajtovi, chytil ho za tvár, pričom mu z ruky vytrhol písomnosti (príkaz na zatknutie) a hodil ich na sedadlo auta so slovami cit.: „a teraz maš chuj a nie papiere“. Vtedy sa do sporu zamiešala manželka obvineného a spolu s ním policajtovi vulgárne nadávali cit.: „ty hovädo poje**é čo nás zdržuješ“. K autu z neďalekej budovy policajnej stanice prišiel druhý policajt, ktorý taktiež obvineného a jeho manželku vyzýval, aby sa upokojili a prestali s protiprávnym konaním," popisuje policajnú verziu Džobanik.
 
Keď na miesto dorazili ďalší traja policajti, muž mal zakričať "ja vás môže všetkých je**ť" a nasadnúť do auta. Policajti údajne vystrelili raz do vzduchu a keď nezastavil a nabral na kapotu jedného z nich, prestrelili mu pneumatiky. "Až v  tom začala manželka obvineného, ktorá ostala na ulici, kričať aby policajti nestrieľali, nakoľko je v aute aj ich maloletý syn," dodal hovorca.
 
Policajti považujú za šokujúce, akým spôsobom televízia interpretovala udalosť. Podľa nich je muž príbuzný jedného z redaktorov televízie. Na druhý deň sa totiž konfliktná situacia údajne opakovala a muž, ktorý predtým policajtom sľúbil, že ich "povyzlieka z uniforiem," sa s nimi hádal už za prítomnosti štábu televízie, ktorá to potom "účelovo rozmazala".
 
Použitie donucovacích prostriedkov nadriadený policajtov vyhodnotil ako oprávnené, primerané a v súlade so zákonom. Postup policajtov zároveň ešte prešetrí inšpekcia ministerstva vnútra.
 
"V čase výroby reportáže sme na Okresnom riaditeľstve PZ nedostali žiadnu inú interpretáciu polície. Podľa nás kľúčové sú dve veci - straľba počas dňa na ulici a najmä bezprostredné ohrozenie života malého dieťaťa. V tomto kontexte akékoľvek obvinenie našej televízie z príbuzenského prepojenia či očierňovania stráca akúkoľvek silu," uviedol k prípadu hovorca Joj Jozef Gogoľa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu