Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vlaky z Košíc meškali vyše päť hodín, stovky cestujúcich uviazli

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČIANSKA TEPLÁ - Železničná doprava v úseku Trenčianske Bohuslavice – Nové Mesto nad Váhom je už po nehode so žeriavom zabezpečená plynule. Ako uviedla dnes hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková, po druhej traťovej koľaji sa jazdí obojsmerne, bez obmedzení.

Pracovníci ŽSR budú v priebehu dňa naďalej opravovať prvú traťovú koľaj. „V úseku, kde budú práce prebiehať, bude dočasne znížená rýchlosť vlakov, na dopravu to však bude mať zanedbateľný vplyv,“ uviedla Pavlíková.

Braňo má 26 rokov a cestoval zo Spišskej Novej Vsi do Bratislavy. Zo železničnej stanice v Spišskej Novej Vsi vyrazil rýchlikom o 17:04. Do hlavného mesta mal doraziť o 22:03. Ešte po polnoci jeho vlak stále stál v stanici Trenčianska Teplá. „Budeme mať problém dostať sa nejakým autobusom na byt, MHD už nejazdí, len nočáky. Tie ale budú plné, tak ako aj taxíky, keď toľko ľudí dorazí naraz na Hlavnú stanicu,“ povedal Braňo. Lenka má 21 rokov a navštevuje Ekonomickú univerzitu v Bratislave. Tak ako stovky ďalších cestujúcich čakala v rýchliku, ktorý o 14:20 vyrazil zo stanice Humenné, kým sprejazdnia železničnú dopravu na trase do Bratislavy. „Ráno musím ísť do školy a neviem, či vôbec stihnem dnes dôjsť na intrák. Vonku ešte aj prší a mestská hromadná doprava už nepremáva,“ povedala Lenka.

Od 17:25 až takmer do polnoci bola úplne paralyzovaná železničná doprava v úseku Trenčianske Bohuslavice – Nové Mesto nad Váhom. Pracovníci ŽSR prišli okamžite na miesto, práce na odstránení poruchy pokračovali až do skorých ranných hodín. Prvú traťovú koľaj sa podarilo sprejazdniť o 23:35, ale prevádzka je na nej možná len s použitím nezávislej trakcie (dieselové rušne). Druhá traťová koľaj bola daná do prevádzky 2:42. Tu vlaky môžu premávať elektrickou trakciou.

Pre cestujúcu verejnosť bola zabezpečená náhradná autobusová doprava – šesť autobusov, ale vzhľadom na to, že bola nedeľa večer a najfrekventovanejší čas, navyše vlaky boli plne obsadené cestujúcimi, čakanie na presun náhradnou autobusovou dopravou bolo podľa Pavlíkovej dlhší čas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu