Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Poliak precenil svoje sily, z túry ho eskortovali záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Horskí záchranári v Západných Tatrách uplynulú noc hľadali nezvestného poľského turistu. Ten sa ani po niekoľkých hodinách od predpokladaného návratu, ktorý uviedol v „Knihe vychádzok a túr“ nevrátil na Žiarsku chatu.

Personál chaty preto zalarmoval Horskú záchrannú službu. Poliak si naplánoval prechod hrebeňom Západných Tatier, pričom ako predpokladaný čas návratu uviedol 19:00. Keďže sa ani niekoľko nasledujúcich hodín nedostavil na chatu, začali po ňom pátrať horskí záchranári na oboch stranách Západných Tatier.

Na slovenskej strane po nezvestnom turistovi pátralo deväť profesionálnych i dobrovoľných členov Horskej záchrannej služby a jeden služobný pes. Turistu našli záchranári na mieste zvanom Terasa v oblasti Žiarskeho sedla.

Bol bez zranení, ale tiež bez svetla. Spolu so záchranármi zostúpil na Žiarsku chatu, kde sa celá pátracia akcia skončila o polnoci.

Turista v tomto prípade urobil veľkú chybu, keďže si naplánoval veľmi dlhú a náročnú túru, na ktorú odišiel až okolo 9:00 ráno bez potrebného vybavenia, akým je svetlo, informovala Horská záchranná služba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu