Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V petržalskom bare dohodli miliónový kšeft s heroínom!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Až osem kilogramov heroínu v hodnote 1,35 milióna eur mal doviezť na Slovensko bratislavský gang. Spolupracoval pritom s macedónskymi emigrantmi a na prevoz údajne najal bývalého policajta.

Taxikár a bývalý policajt Silvester Cagan na súde tvrdil, že 15. júna 2009 mu zavolal Tibor V. Nech vraj dojde do petržalského baru Alpinka, má preňho prácu. "Tam mi bolo povedané, že pôjdem do Skopje do Macedónska pre tovar, ktorý priveziem na Slovensko," povedal Cagan.

Všetko už malo byť pripravené, aj auto s českým evidenčným číslom, ktoré priviezol neznámy muž. Kuriér si teda podľa svojich slov šiel domov zbaliť veci a vyrazil na cestu. Po príchode do Skopje sa ubytoval v hoteli a na druhý deň za ním prišiel neznámy muž. Odviezol ho do bytu v meste a auto, ktorým Cagan cestoval, zobral preč. Vrátil mu ho o deň neskôr.

Na spiatočnej ceste ho na hraniciach kontrolovali colníci, nič však nenašli. V Maďarsku sa auto pokazilo. Odtiaľ kuriér telefonoval Tiborovi, aby mu povedal, čo sa stalo. Cagana nakoniec odtiahli do Bratislavy na čerpaciu stanicu na Einsteinovej ulici.

S Tiborom sa dohodli, že mu tam prinesie 100 eur, aby mohol zaplatiť odtiahnutie. Tam všetkých mužov zadržali policajti, ktorí prehľadali auto. Na mieste nič nenašli, drogy sa však našli v streche po prehliadke röntgenom.

Tibor odmietol, že by dovoz drog zorganizoval. "Som nevinný, skutku som sa nedopustil," povedal súdu. Dodal, že macedónnskych emigrantov Sulejmaniovcov, ktorí mali na kšefte spolupracovať, nepozná. "Toto bola akcia Cagana, ja som ani nevedel, že on do nejakého Macedónska išiel," povedal.

Vinu odmietol aj ďalší obvinený, Roman K., ktorý sa deň pred začiatkom akcie vrátil z dovolenky v Bulharsku. "O tejto trestnej veci mi povedal, že je na neho vyvíjaný nátlak a že musí vypovedať proti Tiborovi V.," povedal Roman o Caganovi.

Aj tretí údajný člen gangu Andrej K. poprel svoju účasť na obchode s drogami. V deň policajnej akcie mu mal zavolať Tibor, či ho môže odviesť na čerpaciu stanicu, pretože má vypité. Cagan podľa neho svedčí preto, že namiesto 25 rokov za pašovanie drog, obišiel s desaťročným trestom.

Obvinení sú na slobode od 23. mája. Šéf osobitného odboru na Generálnej prokuratúre SR Peter Šufliarsky na druhý deň informoval, že boli prepustení pre nečinnosť súdu. Na sudcu podala ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská návrh na disciplinárne stíhanie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu