Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V špeciálnom úkryte v aute pašovali tisícky cigariet

(Zdroj: TASR)

UBĽA - Príslušníci Colného úradu Michalovce odhalili včera pri kontrole osobného auta na cestnom hraničnom priechode Ubľa v okrese Snina 9040 kusov nelegálne dovážaných cigariet označených ukrajinskými kolkovými známkami. Tabakové výrobky sa nachádzali v špeciálne vybudovanom úkryte za motorom vozidla.

Podľa slov hovorkyne michalovského Colného úradu Kláry Baloghovej k objaveniu nelegálnych cigariet došlo na slovensko-ukrajinskej hranici včera o 17.30 h.
      
"Colníci pobočky Colného úradu Ubľa pri rutinnej kontrole vozidla značky Ford Fiesta s poľským evidenčným číslom vyzvali vodiča a spolucestujúceho na prihlásenie a predloženie tovaru k colnej kontrole. Obaja občania Poľskej republiky nedeklarovali dovoz žiadneho tovaru," informovala Baloghová s tým, že motorové vozidlo pre podozrenie colníkov následne smerovalo do kontrolnej haly, kde objavili za motorovou časťou auta na netradičnom mieste špeciálne vybudovaný úkryt s tisíckami cigariet.
     
Finančný únik na cle a daniach v tomto prípade predstavuje celkom 1218,05 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani je vo výške 780,06 eura. "Prípad bol vzhľadom na svoj rozsah odovzdaný Colnému kriminálnemu úradu ako orgánu činnému v trestnom konaní s vyšetrovacími právomocami," uzavrela Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu