Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vo V. Čiernej horel dom, zahynul jeho osamote žijúci majiteľ

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VEĽKÁ ČIERNA – Obeťou nočného požiaru rodinného domu v obci Veľká Čierna v žilinskom okrese sa stal jeho 59-ročný osamote žijúci majiteľ. Dnes o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

 „Susedia upozornili, že vnútri by sa mal veľmi pravdepodobne nachádzať majiteľ domu,“ spresnila. Hasiči preto bez meškania vnikli do uzamknutého objektu, kde v horiacej miestnosti objavili ležiaceho muža. Napriek rýchlo poskytnutej prvej pomoci sa ho nepodarilo oživiť a privolaný lekár už iba potvrdil jeho úmrtie.

Rozsiahly požiar sa v dome plnom odpadkov rýchlo rozširoval a definitívne sa ho podarilo uhasiť až po niekoľkých hodinách dnes nadránom. „Na hasenie sme spotrebovali 27.000 litrov vody. Silné zadymenie si vyžiadalo použitie dýchacích prístrojov,“ spresnila Ondrichová s tým, že presné príčiny tragédie sú predmetom vyšetrovania.

V Žilinskom kraji je to podľa nej tretia tohtoročná obeť požiarov. „V porovnaní s uplynulými dvoma rokmi je to najmenší počet a potvrdenie klesajúceho trendu. Predvlani zahynulo pri požiaroch 14 a vlani šesť ľudí,“ dodala hovorkyňa KR HaZZ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu