Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Turista v Slovenskom raji neprežil silnú búrku!

Pracovníci HZS odnášajú telo turistu
Pracovníci HZS odnášajú telo turistu

SLOVENSKÝ RAJ – Silná podvečerná búrka v Slovenskom raji zabíjala. Obeťou sa stal slovenský turista (45). Jeho život sa skončil pod stromom, ktorý zlomil silný vietor.

Turista sa na výlet na Kláštorisko vybral za krásneho počasia v čase, keď by nikomu ani len nenapadlo, že môže prísť búrka. Tá sa však nad Slovenským rajom z ničoho-nič objavila pred 16. hodinou. „Blýskalo sa, padali krúpy, fúkal silný nárazový vietor,“ opisuje situáciu Dušan Leskovjanský, náčelník Horskej záchrannej služby, oblastné stredisko Slovenský raj. Keď záchranárom z dispečingu tiesňovej linky 112 oznámili, že turistu na Čertovej sihoti zavalil strom, tušili, že to neveští nič dobré.

„Záchranná akcia bola mimoriadne komplikovaná. Na chodníkoch bolo veľa popadaných stromov. Podmienky boli extrémne.“ Keď záchranári dorazili na miesto, mohli už len konštatovať, že muž je mŕtvy. „Bol tak zakliesnený, že sme ho mali problém vyprostiť,“ opisuje záchrannú akciu náčelník horských záchranárov.

Popadané stromy zrejme narobili na turistických chodníkoch Slovenského raja veľké škody. Horská záchranná služba ich preto uzavrela. Neprístupné budú až do odvolania, kým ich horskí záchranári meter po metri neskontrolujú.

turista v slovenskom raji zahynul

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu