Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Výbuch v malženickej elektrárni zranil dvoch ľudí!

Elektráreň v Malženiciach
Elektráreň v Malženiciach

BRATISLAVA/TRNAVA - V paroplynovej elektrárni v Malženiciach, neďaleko atómky v Jaslovských Bohuniciach, sa v sobotu ráno ozval mohutný výbuch. Zapríčinil ho výboj v rozvodnej skrini, pri ktorej sa nachádzali dvaja ľudia. Oboch previezli do nemocnice so zraneniami a popáleninami.

V objekte vypukol po explózii požiar. Na miesto, z ktorého evakuovali 15 ľudí, prišli trnavskí hasiči. "Požiarom bola zachvátená celá rozvodná skriňa slúžiaca na napájanie budenia generátora. Celý objekt bol silne zadymený, čo sťažovalo samotný zásah," uviedol ich hovorca Ivan Peťko.

Približne v rovnakom čase ako hasiči dorazili do elektrárne aj záchranári, ktorí poskytli zraneným prvú pomoc. Prišiel si po nich vrtuľník.

Hasiči bojovali s požiarom s dýchacími prístrojmi. Napokon sa im ho podarilo uhasiť. Riaditeľ závodu odhadol škody na 400 tisíc eur. "Na zistenie príčiny vzniku požiaru bola vymenovaná expertízna skupina, ktorú tvoria príslušníci PTEÚ, krajského a okresného riaditeľstva HaZZ v Trnave," dodal Peťko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu