Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Výpalníci v Bratislave: Rozmlátili krčmu, dobili zákazníkov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Gangu výpalníkov sa rozhodol postaviť majiteľ jedného z bratislavských podnikov. Od konca roka 2010 za ním chodil mladý Milan (29) a žiadal peniaze za "ochranu". Prevádzkár odmietol. Mladík mu pohrozil, že drevená terasa jeho podniku sa môže ľahko vznietiť.

Hrozil aj zničením celého podniku, uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Milanov gang sa nevzdával. Pôvodnú sumu výpalného - 150 eur - motivačne zdvihli na 200, avšak ani to majiteľa nepresvedčilo.

Začiatkom tohto roka prišiel Milan do podniku aj so svojimi kumpánmi. Vyzbrojení drevenými palicami a kladivom začali ničiť podnik. Zbili nielen prevádzkara, ale aj hostí, ktorí sa v podniku nachádzali. Troch museli neskôr ošetriť.

Gang rozbil aj inventár podniku a spôsobil škody za stovky eur. Prevádzkar preukázal odvahu aj tentokrát a prípad ohlásil na polícii, s ktorou začal spolupracovať.

Milana D. obvinili z hrubého nátlaku, z výtržníctva a poputoval do vyšetrovacej väzby. Môže si posedieť až 10 rokov. Polícia identifikovala ďalších útočníkov a obvinila ich z výtržníctva. Ide o Miroslava K., Mareka R., Františka S., Jána CH. a Martina O. Hoci im hrozí až 6-ročný trest, stíhajú ich na slobode.

Vyšetrovateľ v týchto dňoch predložil spis prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu