Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Výpalnícku kauzu odročili, sudkyňa to vyčíta polícii

Krčma U Matúša
Krčma U Matúša

BRATISLAVA – Známa kauza okolo bratislavskej krčmy u Matúša, ktorú mal vypaľovať gang sýkorovcov, zastala na mŕtvom bode. Predsedníčka senátu ju dnes musela odročiť na neurčito. Dôvodom bolo, že polícia nezabezpečila účasť svedkov. "Asi nemá záujem na objasnení kauzy," poznamenala sudkyňa.

Súd by mal ešte vypočuť dvoch svedkov. Na posledné aprílové pojednávanie sa dostavil len jeden svedok, zavolali pritom troch.

Obžalobe za hrubý nátlak v organizovanej skupine čelia piati ľudia: Jeden z údajných bossov sýkorovcov, resp. šéf "borbélyovcov" František Borbély, potom Karol Kňažovič, Peter Distler, Filip Peciar a aj Martin "Rezeň" Hrabárik, ktorého sa gang sýkoriek chcel pred časom údajne zbaviť.

Žaloba tvrdí, že gang fungoval prostredníctvom Borbélyho SBS-ky a nútil šéfa bratislavskej krčmy U Matúša Branislava Baláža, aby mesačne platil "za ochranu" sedemtisíc korún. Hrozil mu pritom násilím. Môže sa mu napríklad "niečo stať," môžu ho zbiť, rozbiť mu auto a podobne. Nech teda radšej platí.

Prevádzkár všetko ohlásil na polícii a tá sa rozhodla nachystať na zločincov pascu. Do podniku pred ďalším "termínom výplaty" nainštalovali drahé odpočúvacie a nahrávacie zariadenia za asi 200-tisíc vtedajších korún. Na policajné zariadenie však napokon upozornil sám šéf podniku, ktorý sa asi zľakol. Traja mladí muži techniku zničili. Známu bratislavskú krčmu však príchod podsvetia v lete 2006 položil na lopatky a postupne zanikala.

Súkromná bezpečnostná služba DKFB, ktorá patrí Borbélymu, údajne nemala s krčmou U Matúša zmluvu. V podniku U Matúša sa ale mala objaviť nálepka DKFB. SBS-ka má mať oficiálne zazmluvnených asi 300 podnikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu