Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Matka na Martinku kašľala, na výživnom dlhuje 1200 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Na desať mesiacov odňatia slobody podmienečne za neplatenie výživného odsúdil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 25-ročnú Elenu Š. z Babindola v okrese Nitra. Na výživnom pre maloletú dcéru Martinu, ktorá žije s otcom v Banskej Bystrici, dlhuje 1 200 eur.

Elena Š. a živnostník Peter S. (57) žili spolu od marca 2006 do apríla 2009. Zo vzťahu sa narodilo dievčatko Martina. Po rozchode rodičov súd rozhodol, že dcéra bude v opatere otca a matku zaviazal prispievať na dcéru najprv sumou 30 percent zo životného minima a neskôr čiastkou 50 eur mesačne.

Martinkin otec na súde povedal, že od podania obžaloby Elena poslala na dcéru dohromady iba 37 eur a spolu dlhuje na výživnom 1 200 eur. O dcéru sa zaujíma minimálne, hoci má právo sa s ňou stretávať každé dva týždne. Naposledy ju navštívila vlani na jeseň.

Za neplatenie výživného odsúdil súd Elenu Š. už trestným rozkazom na podmienku päť mesiacov. Obžalovaná podala odpor a súd musel nariadiť hlavné pojednávanie. Obžalovaná matka tvrdí, že nemohla platiť na dcéru súdom stanovené čiastky, lebo bola v zlej finančnej situácii. Poslala na tri razy dohromady iba 37 eur. Otec nepoberá náhradné výživné. Sudcovi povedal, že dcéra netrpí núdzou, ale výživné by sa zišlo. On ako živnostník totiž nezarába veľa a musí sa obracať, aby zabezpečil živobytie oboch.

V prípade, že Elena Š. neuhradí dlh na výživnom, môže jej súd uložiť nepodmienečný trest odňatia slobody.
Rozsudok nie je právoplatný i napriek tomu, že prokurátorka sa odvolania vzdala. Obžalovaná sa vyjadrí po jeho doručení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu