Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V balíku so zeleným čajom našli pol kila kokaínu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Zelený čaj z Ánd mal obsahovať balík, ktorý došiel z juhoamerického Peru na Slovensko. Colníkom sa však akosi nepozdával. Preskúmali jeho obsah a ich podozrenie sa potvrdilo. Namiesto čaju v ňom bolo množstvo kokaínu.

"Na základe analýzy rizík vykonávaných colnou správou v Slovenskej republike sa podarilo colníkom Colného kriminálneho úradu zamedziť prepusteniu podozrivého tovaru do voľného obehu," informovala hovorkyňa colného riaditeľstva Miroslava Slemenská.

Podľa jej slov odosielateľom poštovej zásielky bol obyvateľ Peru, balík mal nepatrnú finančnú hodnotu a podľa sprievodných dokumentov údajne obsahoval čaj s názvom Andean Green Tea.

Colníci nadobudli podozrenie, že namiesto čaju sa v balíku nachádzajú omamné a psychotropné látky. "Toto podozrenie sa nám potvrdilo na mieste, pretože bol vykonaný predbežný narkotest, ktorý potvrdil prítomnosť kokaínu," uviedla Slemenská.

Odobratú vzorku zo zadržanej zásielky odoslali na expertízu do colného laboratória, ktoré do necelých dvoch dní potvrdilo, že vzorka obsahuje účinné látky rastliny koka, a to kokaín a ekgonín metylester. Colníci prípad postúpili bratislavským policajtom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu