Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Šášovskom Podhradí stále odstraňujú následky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽIAR NAD HRONOM - Následky prívalovej vlny stále odstraňujú v žiarskej mestskej časti Šášovské Podhradie. "Je tam stále mimoriadna situácia napriek tomu, že vodný tok už máme od včera pod kontrolou," konštatoval hovorca mesta Martin Baláž. S odstraňovaním následkov pomáha ťažká technika, ľudia zo žiarskych technických služieb a aj ľudia zapojení do verejnoprospešných prác.

Mesto podľa Baláža požiadalo o pomoc aj armádu: "poslali nám dnes jedno družstvo a zajtra by malo prísť zo Sliača 30 ľudí," dodal Baláž.

Prívalová voda, ktorá včera postihla viaceré časti Žiarskeho okresu, narobila opätovne problémy aj žiarskemu zimnému štadiónu. Zdvihnutá hladina bola aj na Lutilskom potoku však problémy nespôsobila.

Prívalová voda v stredu zasiahla priemyselné prevádzky a kancelárie v areáli ZSNP. "Okamžite sme museli odstaviť celú výrobu, pretože bola zaplavená energo stanica. Vo väčšej časti výrobných priestorov bola voda približne vo výške 30 centimetrov," uviedol riaditeľ jednej z firiem Jozef Urblík.

Celú noc odčerpávali vodu a priestory sa čistili od bahna. "Od rána sme postupne spúšťali v jednotlivých prevádzkach výrobu, teraz sa dá povedať, že okolo 90 percent prevádzok je už schopných vyrábať ďalej," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu