Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Živel na Kysuciach: Státisícové škody aj zničené múzeum!

Voda spôsobila na severe poriadne problémy Zobraziť galériu (8)
Voda spôsobila na severe poriadne problémy

BRATISLAVA/ČADCA - S prívalovým dažďom, krupobitím a silným vetrom bojovali v utorok večer aj múzejníci. Na takmer storočnej budove múzea v Čadci odtrhlo časť strechy, zaplavilo knižnicu, pracovisko konzervátora i podkrovné kancelárie.

V meste rátajú škody v státisícoch eur. „Mimoriadna situácia v meste neustále trvá. Pokračujeme v odstraňovaní následkov, do piatka večera by už mali byť odstránené všetky spadnuté stromy v najviac poškodenej oblasti mesta, v parku na Hviezdoslavovej ulici,“ uviedla hovorkyňa mesta Silvia Cisáriková.

S prívalovým dažďom, krupobitím a silným vetrom bojovali v utorok večer aj kysuckí múzejníci. Na takmer storočnej budove odtrhlo časť strechy, zaplavilo knižnicu, pracovisko konzervátora i podkrovné kancelárie.

„Po odtrhnutí 35 metrov štvorcových strešnej krytiny začala do múzea tiecť voda a pretekať na nižšie podlažia, kde spôsobila značné škody. Po utíšení rozzúreného živlu múzejníci takmer do polnoci zakrývali obnažený krov impregnovanou fóliou, aby masívny prienik vody do budovy nespôsobil ďalšie škody. Prívalový dážď však naďalej znemožňuje vykonať definitívne opatrenia,“ povedala Lenka Jancová z Kysuckého múzea v Čadci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu