Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Člny s deťmi sa prevrátili na Hrone, vedúceho strhol prúd!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/HRONSKÁ DÚBRAVA - Zahraničné deti, ktoré dnes v rámci letného tábora splavovali rieku Hron, sa dnes druhýkrát narodili. Tri ich člny sa v rozbúrenom toku prevrátili. Ich vedúceho strhol prúd a je nezvestný. Pátrajú po ňom záchranári.

O prípade informovala hovorkyňa banskobystrických hasičov Bibiána Bendíková s tým, že deti sú v poriadku, no ich vedúci je nezvestný.

Na mieste podľa jej slov zasahovali hasiči zo Zvolena a Žiaru nad Hronom. "Zvolenčania sa už vracajú na základňu a Žiarčania pokračujú v hľadaní", dodala. 

Ani po niekoľkých hodinách sa pátranie neskončilo. "Polícia spolu s hasičmi prehľadáva breh a pomocou člna hasiči prehľadávajú aj tok rieky. Muža sa zatiaľ nájsť nepodarilo," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. 

Na splave bolo podľa nej 30 ľudí, najmä detí vo veku od 10 do 17 rokov, ktoré boli v letnom tábore na jazere Počúvadlo.

29 z nich malo na sebe záchrannú vestu. "Pri tom, ako prechádzali zrázom rieky, došlo k prevráteniu člnov. Všetky osoby, ktoré mali na sebe plávacie vesty, by mali byť podľa posledných informácií v bezpečí. Jeden z dospelých mužov, ktorý na sebe záchrannú vestu nemal, ostal nezvestný," dodala Vašková. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu