Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hrozia ďalšie dažde, čaká sa aj vzostup vodných hladín

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Dážď a výstraha prvého stupňa dnes podľa SHMÚ platí pre oblasti severozápadného Slovenska, Záhorie, Oravu, Kysuce, Liptov a Turiec.

S dažďami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 35 - 45 mm. Na Záhorí a v Podunajskej nížine je potrebné počítať s výskytom vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 18 - 23 m/s.

Hydrometeorológovia upozorňujú aj na očakávané prívalové zrážky pri búrkach, ktoré môžu spôsobiť výrazný vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch. Výstraha prvého stupňa a prívalová povodeň hrozí okresom Martin, Ružomberok, Námestovo, Tvrdošín, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Spišská Nová Ves. SHMÚ upozorňuje na predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov.

Stúpavá tendencia hladiny vodných tokov v priemere viac ako 5 cm/6 hod. hrozí obyvateľom Bardejovskej Dlhej Lúky, Chmelnice, Hniezdneho, Polomky a Svitu. 

Zachytili ste výčiny počasia na svojom fotoaparáte či kamere? Pošlite nám ich aj s krátkym popisom na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.



 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu