Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hladiny stúpajú, Kežmarok aj Poprad vyhlásili 3. stupeň!

Šášovské Podhradie zasiahla po búrke povodeň
Šášovské Podhradie zasiahla po búrke povodeň

BRATISLAVA – Búrky, ktoré v posledných hodinách zasiahli najmä východ Slovenska, spôsobujú stúpanie vodných hladín. 15 obcí, medzi nimi aj Kežmarok a Poprad, bolo nútených vyhlásiť 3. stupeň povodňovej aktivity.

Zasiahli aj Vás búrky? Pošlite nám fotky a videá na tipy@topky.sk.


V súvislosti s búrkovou činnosťou a stúpajúcimi vodnými hladinami majú hasiči na východe Slovenska stále veľa práce. Podľa dispečera prešovského HaZZ Pavla Vraveca malo 15 obcí pod Tatrami vyhlásiť tretí stupeň povodňovej aktivity.

„Dve obce vyhlásili 3. stupeň v okrese Stará Ľubovňa, ide o obce Hraničné a Hajtovka, šesť obcí v rátane mesta Poprad má tretí povodňový stupeň v Popradskom okrese a sedem obcí spolu s mestom Kežmarok v okrese Kežmarok,“ doplnil Vravec. Voda zaplavila suterény rodinných domov, zranenia ani nútená evakuácia zatiaľ hlásené neboli.

Ešte stále čerpajú vodu zo zaplavených domov v Spišskej Belej, v Poprade pri Hlavnej pošte, problémy boli aj v Poprade – Matejovciach a vodu zo zaplavených suterénov čerpali hasiči aj v Gánovciach a Kežmarku.

Problémy nerobí len voda, ale aj popadané stromy. Tie museli hasiči odstraňovať z cesty medzi Hnilcom a Dedinkami – Mlynkami, okres Spišská Nová Ves. Cesta, na ktorú spadlo päť stromov, bola niekoľko hodín neprejazdná. Popadané stromy ráno odstraňovali hasiči aj v okolí Hranovnice, Vernára a Spišského Bystrého v okrese Poprad.

Výstraha 2. stupňa pred búrkami platí pre celé východné Slovensko až do tretej v noci. S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 - 60 milimetrov a nárazy vetra až do 28 metrov za sekundu. Informuje o tom stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu