Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Povodne hrozia na väčšine Slovenska, búrky už len na východe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prívalové povodne ešte aj dnes hrozia na väčšine územia Slovenska. Najväčší nárast vodných hladín sa očakáva na severe, pričom táto hrozba potrvá minimálne do 18. hodiny.

Zvýšená hrozba platí podľa SHMÚ v regióne Popradu, Horného Považia, Kysúc, na Liptove, Orave, Hornej Nitre a v okresoch Spišská Nová Ves, Gelnica a Brezno. Meteorológovia predpokladajú výstrahu druhého stupňa do 18.00 na západe a do štvrtka do 8.25 h na východe.

Najnižšia výstraha prvého stupňa pre prívalové povodne platí na Strednom Považí a Toryse, v okresoch Čadca, Partizánske, Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany, Levice, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Banská Bystrica, Revúca, Rožňava, Košice a Bardejov. Aj v tomto prípade by mala hrozba povodní rýchlejšie skončiť na západe Slovenska, kým na východe potrvá až do štvrtkových ranných hodín.

Okrem povodňovej výstrahy upozorňuje SHMÚ aj na ojedinelé búrky, ktoré môžu na východe Slovenska dosiahnuť silu zodpovedajúcu výstrahe druhého stupňa. Predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, pričom môžu byť sprevádzané nárazovým vetrom s rýchlosťou do 28 m/s. Upozornenie meteorológov platí do štvrtka do 3:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu