Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Pilot pri Z. Jastrabí zrejme narazil do vedenia, haváriu neprežil

Zrútené lietadlo Zobraziť galériu (6)
Zrútené lietadlo

ZEMPLÍNSKE JASTRABIE – V práškovacom lietadle, ktoré sa dnes ráno zrútilo pri obci Zemplínske Jastrabie, zahynul jeden z vôbec najskúsenejších pilotov na Slovensku. Telo prešovského pilota (63) z trosiek lietadla vytiahli privolaní hasiči. Stroj podľa prvých informácií hasičov pravdepodobne narazil do topoľov, ďalšie verzie hovoria o náraze do elektrického vedenia. Nehodu vyšetruje polícia v spolupráci s Leteckým úradom.

Spoločnosť, ktorej lietadlo partí, sa k tragédii nevyjadrila. „Zatiaľ sa nebudeme k nešťastiu vyjadrovať. Prípad vyšetruje polícia a Letecký úrad, ktorého pracovníci prídu popoludní na miesto nešťastia,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Aero Slovakia Ľubomír Kováčik. Pilot podľa neho patril k najskúsenejším, ktorí pre spoločnosť pracovali.

"Mal 63 rokov, pochádzal z Prešova. Pre mňa je udalosť nepochopiteľná. Pilot mal nalietaných 12 tisíc hodín, čo je určite najviac na Slovensku pri tomto druhu lietadiel," reagoval. Podľa Kováčika pravdepodobne išlo o ľudské zlyhanie.

"Najnižšia letová výška pri postrekoch sú tri metre, takže mohlo sa stať, že nezbadal elektrické vedenie," dodal.

Podľa starostu obce Zemplínske Jastrabie Miroslava Maďara k nešťastiu došlo o 7.35 h, odvtedy nemajú v obci ani elektrický prúd. "Pilot pravdepodobne narazil do vedenia a následne do stromu. Elektrinu nemáme v našej obci, ale ani v okolitých obciach Sirník, Cejkov, Kašov," uviedol starosta.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu