Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Český paraglidista sa ťažko zranil pri nehode v Rakúsku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

LINZ - český paraglidista (49) v stredu havaroval pri lete v Hornom Rakúsku pri Krippensteine, keď sa mu počas letu zložil letový padák. Utrpel vážne zranenia. Informovala o tom dnes agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Čech štartoval vo výške asi 2100 metrov nad morom v okrese Gmunden v Hornom Traune. Krátko po štarte mu vietor zložil letový padák a muž sa rútil k zemi. Asi 200 metrov nad zemou otvoril záchranný padák a pristál na strome ešte relatívne nezranený.

Pri zliezaní zo stromu dolu však podľa agentúry, citujúc z policajného hlásenia, spadol a spôsobil si zlomeniny a poranenia rôzneho stupňa.

Hornaté Rakúsko má pre paragliding mnoho vynikajúcich lokalít a rad milovníkov tohto športu ich využíva. K najznámejším patrí Hohe Wand južne od Viedne, regionálne však je obľúbená rada ďalších ako Greifenburg, Zillertal, Pinzgau, Stubaital alebo Brauneck.

Niektoré nehody sú pomerne kuriózne, ako napríklad nehoda zo septembra 2009, kedy sa vo vzduchu zrazili český paraglidista majúci v tandeme Rumunku s nemeckou paraglidistkou. Čech a Nemkou skončili v nemocnici, Rumunka vyviazla bez zranenia.

V septembri 2006 potom v lokalite Hohe Wand "zložil" českého paraglidistu (39) diaľkovo riadený model lietadla mladého Rakúšana. Zamotal sa Čechovi do riadiacich šnúr a padák sa stal neovládateľný. Čech ale zhodou okolností skončil nezranený na strome.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu