Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zo šikanovaného chlapca si spravili sluhu a okrádali ho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TRNAVA - Poriadny problém maju dvaja výrastkovia z dunajskostredskej základnej školy. Za brutálne šikanovanie svojho spolužiaka im hrozí až päť rokov za mrežami.

Dvojica rovesníkov (15) si školskú dochádzku "spríjemňovala" šikanovaním o rok mladšieho chlapca. Jeden z nich svoju obeť viackrát donútil, aby mu kúpila a priniesla jedlo zo školského bufetu. Ak mu chlapec oponoval, dostal bitku. Napokon mu chodil nakupovať pravidelne.

Druhý chlapec sa ulakomil priamo na peniaze. Nútil šikanovaného spolužiaka, aby mu nosil z domu eurá. Nesúhlas sa rovnako trestal fyzickým násilím.

Pohár však pretiekol a konanie oboch "naplnilo skutkovú podstatu trestného činu," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Obvinili ich z vydierania, za ktoré hrozia štyri až desať rokov. Ako mladistvým sa im sadzba znižuje na polovicu.

"Šikanovanie môže byť fyzického, psychického ale aj ekonomického charakteru. Šikanovanému dieťaťu môžu pomôcť aj spolužiaci, tým že budú informovať učiteľa alebo  rodičov, prípadne iných dospelých, ktorí môžu pomôcť," informovala hovorkyňa.

"Ak sa učiteľ dozvie o šikanovaní, má povinnosť zakročiť a prijať v tomto smere opatrenia. Ak existuje podozrenie, že situácia napĺňa skutkovú podstatu priestupku alebo trestného činu, treba bezodkladne kontaktovať políciu," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu