Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tkáč: Kövérove vyjadrenia svedčia o pohŕdaní Slovenskom

Matica Slovenská Zobraziť galériu (2)
Matica Slovenská

BRATISLAVA - Predseda maďarského parlamentu Lázsló Kövér svojimi vyjadreniami v nedávnom rozhovore pre Hospodářské noviny dokázal, že pohŕda Slovenskom. Uviedol to predseda Matice Slovenskej Marián Tkáč v liste adresovanom priamo Kövérovi.

"Dávate nám celkom otvorene najavo, že súčasný stav, teda mierové spolunažívanie Slovákov a Maďarov Vám, súčasným predstaviteľom Maďarska, nevyhovuje," píše v liste Tkáč.

"Myslíte si naozaj, že slovenský národ sa 'narodil' až počas trianonských rokovaní? Nič pre Vás neznamenajú slová sv. Štefana o spolunažívaní všetkých národov Uhorska? Nič Vám nehovoria zmluvy, ktoré ste podpísali po oboch svetových vojnách? Akým právom siahate na niečo, čo Vám nepatrí?" pýta sa Tkáč v liste maďarského predsedu parlamentu.

Kövér ďalej podľa Tkáča vyhláseniami v rozhovore presvedčil tiež o tom, že asi majú pravdu niektorí budapeštianski diplomati, ktorí tvrdia, že byť Maďarom je diagnóza.

Kövér okrem iného v rozhovore pre Hospodářské noviny povedal, že pri výstavbe Vodného diela Gabčíkovo-Nagymaros slovenská strana brutálne zmenila hranice a maďarský štát mohol v takej situácii použiť vojenskú silu.

Na dotknutý rozhovor pre české noviny už tento týždeň reagovali viacerí predstavitelia slovenskej politickej scény, medzi nimi predseda parlamentu Richard Sulík (SaS), šéf slovenskej diplomacie Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) i najväčšia parlamentná strana Smer-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu