Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pri tatranskom hoteli našli mŕtveho medvedíka

Telo medvedíka našiel jeden z hostí hotela Zobraziť galériu (10)
Telo medvedíka našiel jeden z hostí hotela (Zdroj: Štátne lesy TANAPu)

TATRANSKÁ LESNÁ – V Tatrách prišiel o život malý medvedík. Stalo sa to v noci za jedným z hotelov. Medvedíka zrejme zabil starý samec. V prírode je to bežné. Priamo pri hoteli sa to však ešte nikdy nestalo.

Očití svedkovia z hotela videli medvedicu, ako sa s dvomi medvieďatkami kŕmi v kontajneri. „Nie je to nič výnimočné. Neporiadok okolo upratujem aj niekoľkokrát za týždeň,“ tvrdí údržbár z hotela Karol Sič. Ako sa to stalo, nik nevidel. Zvieracia dráma sa totiž odohrala pod rúškom tmy.

Hoteloví hostia zbadali až ráno z okien mŕtve medvieďa. Zavolali mestských policajtov a tí prišli na miesto spolu s lesníkmi. „Rujnú samicu pravdepodobne našiel pri kontajneri medveď. Páril sa s ňou a medvieďatko pri tom zrejme prekážalo,“ domnieva sa Lenka Burdová zo Štátnych lesov TANAPu. Je to síce kruté, no podľa zoológov starý medveď zabije každého, kto mu pri párení prekáža.

Problémom je, že sa to stalo v areáli hotela. „Príčinou, prečo tam medvede prišli, je pravdepodobne nechránený kontajner s odpadkami,“ tvrdí Burdová. Prakticky všetci zainteresovaní zoológovia a ochranári sa zhodnú na tom, že ak by kontajnery s odpadkami boli pred medveďmi chránené, neželaných stretnutí ľudí s touto šelmou by bolo oveľa menej. Medvedíka z Tatranskej Lesnej zrejme vypreparujú a vystavia v Múzeu TANAP-u. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu