Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Medveď terorizuje okolie Lučenca, dôchodkyni roztrhal psa!

Medveď na lučenskom sídlisku Zobraziť galériu (3)
Medveď na lučenskom sídlisku

VEĽKÁ NAD IPĽOM – Agresívny medveď vyvoláva v týchto dňoch strach v Lučenci aj v jeho okolí. Po tom, ako sa potuloval po sídlisku v meste, zavítal aj do Veľkej nad Ipľom. Vošiel do dvora rodinného domu, kde roztrhal a zožral psa!

Medveď sa zrejme zo sídliska dostal do mestských lesov a odtiaľ do neďalekej dediny, kde si hľadal potravu. "V dome, kde napadol a zožral psa, býva staršia pani. Našťastie, medveď neohrozil žiadneho nášho občana," uviedol starosta Gabriel Rácz.

Starosta ľudí varuje pred zvieraťom prostredníctvom rozhlasu. Vyzýva ich, aby pozatvárali všetky domáce zvieratá a aby si večer dávali pozor. Najlepšie bude, keď sa nebudú zdržiavať mimo svojich domov.

Ako informovala hovorkyňa Lučenca Mária Horňáková, pred vstupom do mestského lesa umiestňujú tabule s upozornením, aby ľudia nechodili do lesa a ak áno, iba na vlastnú bezpečnosť, pretože sa v ňom pohybuje medveď hnedý. Aj Lučenčanov na to stále upozorňuje mestský rozhlas. Polícia spolu s odborníkmi z Chráneného územia Cerova vrchovina stále monitorujú terén.

Medveď sa prvýkrát objavil na sídlisku v Lučenci v nedeľu 22. mája. Podľa veterinára Jaroslava Čermáka ide zrejme o mladého jedinca, ktorého zo svojho teritória vytlačil starší sok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu