Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zo svahu sa spustil priamo do nory medvedice!

Nahnevaná medvedica bránila svoje mláďatá Zobraziť galériu (3)
Nahnevaná medvedica bránila svoje mláďatá

ŠTOKHOLM - Dvanásťročný chlapec zo Švédska môže hovoriť o obrovskom šťastí keď počas lyžovačky v horách zle odbočil a skončil v nore chlpatej obryne, ktorá sa oddávala zimnému spánku.

Tú nanešťastie veľký "rámus" vyrušil a zobudila sa. Malý Ollie Frisk sa tak pozeral priamo do očí rozzúrenej medvedice, s ktorou boli v nore aj jej tri mláďatá.

Zviera sa inštinktívne snažilo ochrániť svojich potomkov a na chlapca zaútočilo. Po chvíli však splašená medvedica utiekla do okolitých lesov a medvieďatá nechala napospas osudu. Experti sa teraz radia čo s mláďatami urobia, pretože bez matky majú len malú šancu na prežitie.

Ollie sa momentálne zotavuje v nemocnici zo zranení, ktoré mu medvedica spôsobila. Na incident má veľmi jasné spomienky. "V tej chvíli mi neostávalo nič iné ako sa zmieriť s myšlienkou, že čoskoro zomriem. Jednoducho som to nechal na osud."

Chlapec si pamätá, že v snehu tesne pred nárazom zbadal menší kopec. "Najprv som nevidel nič len sneh ale potom z neho z ničoho nič vykukla medvedia hlava. Chcel som zastaviť ale neubrzdil som to. Skončil som v nore kde sa na mňa vrhol medveď," opisuje nepríjemný zážitok.

Ollie sa najprv bránil ale to divoké zviera ešte viac rozzúrilo. Nakoniec to vzdal, a práve to bolo to najlepšie rozhodnutie, ktoré mohol v danom momente urobiť. "Zrazu stíchla (medvedica), prekročila ma a odišla. Asi si myslela, že som mŕtvy," dodal Ollie, ktorému potom kamaráti pomohli vyliezť z nory a dostať sa do nemocnice. K útoku došlo v obľúbenom lyžiarskom stredisku Funäsdalen na severe Švédska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu