Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Cesta cez Donovaly je horor!

S najdlhším zdržaním, aj viac ako 15 minút, môžu vodiči počítať v časti Hanesy. Zobraziť galériu (5)
S najdlhším zdržaním, aj viac ako 15 minút, môžu vodiči počítať v časti Hanesy.

DONOVALY - Na cestu cez Donovaly treba v týchto dňoch železné nervy! Zhodujú sa na tom vodiči, ktorí prechádzajú cez tento horský priechod z Banskej Bystrice do Ružomberka i naopak. Úsek dlhý necelých 50 km prejdú pri dodržiavaní predpisov za viac ako hodinu a pol. Plynulosť jazdy neblokujú iba desiatky naložených kamiónov, ale aj štyri semafory na úseku, kde cestu rekonštruujú.

„Chodievam cez Donovaly niekoľkokrát do týždňa a je to katastrofa. Ak nechcem riskovať život pri predbiehaní kamiónov a zastavím na všetkých semaforoch, kde sa pracuje, trvá mi cesta niekedy aj dve hodiny. To ešte nehovorím o tom, keď nejaký kamión havaruje,“ povedal Ján Ďurota z Banskej Bystrice, ktorý pracuje ako obchodný zástupca.

S najdlhším zdržaním môžu vodiči počítať v časti Hanesy, pod obcou Donovaly. Tam rozširujú cestu a stavajú oporné múry. Ak vodiči chytia v týchto miestach červenú, môžu si v dopravnej špičke počkať viac ako 15 minút. Pod Donovalmi kladú nový kryt na vozovku, tam je zdržanie do 10 minút.

Zdržať sa môžu aj na červenej pri Korytnici pred obcou Liptovská Osada. Tam na dvoch miestach cestári spevňujú vozovku. Ak chcú ľudia prejsť z Bystrice do Ružomberka plynulejšie, môžu ísť cez horské priechody Šturec a Čertovica. Týmito alternatívami si však predĺžia cestu o niekoľko desiatok kilometrov a takisto im nikto nezaručí, že v tých miestach sa nezdržia ešte dlhšie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu