Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bača prostitútku nevraždil, na súd kvôli ovciam neprišiel

Pastier Karásek je nevinný
Pastier Karásek je nevinný

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Bača Miroslav Karásek (42) sa tehotnú prostitútku zavraždiť nepokúsil. Rozhodol o tom dnes banskobystrický okresný súd. Rozsudok, s ktorým sa stotožnil aj žalobca, si pastier vypočuť neprišiel. Kto by sa mu postaral o ovce?

Krvavý incident sa odohral v júli 2009 blízko Ladomerskej Viesky. Cez obec vedie hlavný cestný ťah zo Zvolena na Nitru a svoje pôsobisko tu majú aj ľahké ženy.

Obžaloba tvrdila, že Karásek sa dohodol s mladou prostitútkou Zitou (21) na sexe za 40 eur. Dvojica odišla do neďalekého lesíka na miesto zvané Pod krížikom. Pastier však údajne "nemohol", preto k sexu nedošlo. Potom, ako údajne neúspešne žiadal svoje peniaze späť, mladú ženu mal napadnúť nožom, zraniť ju na krku a škrtiť do bezvedomia.

Keď sa prostitútka prebrala, útočníka nebolo. Zita dokázala zranená prejsť sama asi kilometer k benzínovému čerpadlu, odkiaľ privolali pomoc. Súd dnes pastiera oslobodil spod obžaloby z pokusu o vraždu pre nedostatok dôkazov. Karásek si verdikt nevypočul, musí sa totiž starať o ovce. Oslobodzujúci rozsudok si so slzami v očiach vypočula jeho družka Jana Nosáľová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu