Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovákom majú strkať hydinu, ktorú inde nechcú!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obchodné reťazce k nám dovážajú nekvalitné a zdravotne nevyhovujúce hydinové mäsové výrobky, ktoré v zahraničí nedokážu predať, a tak ich umiestňujú na slovenský trh. Tvrdí to riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.

"Kvalitou nezodpovedajú ani triede B a sú zdravotne nevyhovujúce, nekvalitné. Myslíme si, že hlavným dôvodom je politika obchodných reťazcov, ktoré chcú nakupovať za čo najnižšiu cenu, čo býva na úkor kvality," uviedol dnes v Bratislave na tlačovej besede ÚHS Molnár. Dokumentoval to nedostatkami zistenými Štátnou veterinárnou a potravinovou správou, ku ktorým dali podnet ÚHS a občania.

Molnár pritom vyzdvihol kvalitu domácej produkcie, kde "až takéto problémy nie sú, pretože slovenskí výrobcovia spĺňajú najprísnejšie kritériá EÚ". "Naše veterinárne a potravinové zákony sú dokonca postavené nad rámec Európskej únie, čiže u nás nie sú povolené žiadne výnimky z plnenia pravidiel EÚ, ako je to v niektorých iných krajinách, napríklad v Poľsku," podotkol.

Domácu produkciu hydiny podľa neho u spracovateľov kontroluje stály veterinárny dozor, ktorý sa nachádza v prevádzke výroby. "Takisto je prítomná stála kontrola u chovateľov hydiny na mäso, taktiež u producentov vajec," zdôraznil.

Poznamenal zároveň, že "zahraničná produkcia sa dováža na naše územie, pričom niektoré krajiny jej pôvodu nemajú také prísne predpisy, ako má SR". "Kontrola ich produkcie je teda slabšia," dodal Molnár.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu