Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nie sú dôkazy, mladík trénera nezavraždil, rozhodol súd

Na usvedčenie Milana chýbali dôkazy
Na usvedčenie Milana chýbali dôkazy

BANSKÁ BYSTRICA – Nevinný! Takýto verdikt si dnes vypočul Milan (25) z Rimavských Janoviec v kauze brutálnej vraždy trénera Júliusa Nôtu. Pre nedostatok dôkazov ho súd oslobodil, prokurátor sa však ihneď odvolal.

Milana Z. (25) však okresný súd uznal vinným z nedovoleného ozbrojovania a vymerali mu deväť rokov väzenia. Za vraždu mu hrozil až výnimočný trest, môže si teda zatiaľ výdýchnuť.

Súd zdôraznil, že napriek množstvu vykonaných dôkazov sa vina údajného vraha jednoznačne nepreukázala. Podľa senátu ide najmä o rozporné výpovede korunných svedkov. Napríklad po vražde tvrdili, že o ničom nevedia a o vine Milana povedali až po štyroch mesiacoch, keď sa dostal do väzby za drogy. Tvrdili, že mali z neho strach, ale stretávali sa s ním. Senát neakceptoval ani názor znalcov, podľa ktorých motívom mohla byť mladíkova snaha získať trénerovu pušku.

Asistenta trénera prvoligového mužstva MFK Rimavská Sobota Júliusa Nôtu zavraždili 20. februára 2009. Útočník ho pichol do krku, pričom mu prerezal krčnú tepnu a hrdlovú žilu. Zranený muž ešte stihol prejsť niekoľko metrov a potom spadol. Záchranku privolal náhodný okoloidúci, Nôta i napriek rýchlemu lekárskemu zásahu zomrel.

Polícii sa nepodarilo zaistiť žiaden vecný dôkaz, ale ani biologické, daktyloskopické, či iné stopy. Po obvinení z vraždy polícia našla u Milana v dome plynovú pušku sovietskej výroby, podomácky vyrobenú pištoľ a dva náboje. Pretože na zaistené zbrane a strelivo sa vzťahuje povoľovacie konanie podľa zákona o zbraniach, Milana obžalovali z nedovoleného ozbrojovania. Ku zbraniam sa Milan hneď v úvode priznal.

Súd mu uložil súhrnný trest, do ktorého zarátal i predchádzajúci nepodmienečný šesťmesačný trest za držanie marihuany a uložil mu protitoxikologické liečenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu