Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rezort školstva si objednal analýzu učebníc u poisťovákov!

Minister školstva Eugen Jurzyca
Minister školstva Eugen Jurzyca (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva si objednalo analýzu reformných učebníc za 3500 eur u firmy Tetra InSure, ktorá sa zaoberá poisťovníctvom a školským učebniciam sa nikdy nevenovala. Spolumajiteľ Tetra InSure Pavol Kosnáč získal pre svoju firmu Tetra Invest aj zákazku na zabezpečenie dvadsiatich učebníc pre základné a stredné školy za takmer 36-tisíc!

Podľa denníka SME ani jedna zo zákaziek nešla cez klasickú verejnú súťaž, ani cez elektronickú aukciu. Vedúci služobného úradu ministerstva Miroslav Siváček pre denník uviedol, že Kosnáča na vypracovanie analýzy odporučila riaditeľka osobného úradu ministerstva Danka Kapucianová.

Hovorkyňa ministerstva Miriam Žiaková informovala, že zákazku získal na základe výberového interview. "Oslovili sme piatich interim manažérov," uviedla s tým, že na zverejnenie mien ostatných účastníkov interview nemá ich písomný súhlas.

V prípade realizácie učebníc sa MŠ rozhodlo postupovať formou prieskumu trhu. Oslovilo tri firmy, Tetra Invest, Edu Train a Eprogres. Tetra Invest ponúkol najnižšiu sumu, podľa Žiakovej požadoval Edu Train vyše 39-tisíc a Eprogres 36 500 eur. Tetra Invest má podľa zmluvy komunikovať s autormi učebníc, vydavateľmi a distribútormi. "Túto prácu nevykonáva v rezorte komplexne nikto," uviedla pre denník Žiaková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu