Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otepľuje sa, pomaličky začneme zbierať podpisy, tvrdí Matovič

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vonku sa otepľuje, po ulici začínajú chodiť pekné ženy, začneme teda zbierať podpisy. Uviedol to nezávislý poslanec Národnej rady SR Igor Matovič, ktorý si spolu s troma kolegami z hnutia Obyčajní ľudia plánuje založiť vlastnú politickú stranu. Na to, aby ju mohol zaregistrovať, potrebuje získať aspoň 10 tisíc podpisov od občanov.

Žiadni zberači však pre matovičovcov pracovať nebudú. "Chcel by som to dokázať sám. Jasné, že asi nedokážem vyzbierať 10 tisíc podpisov, tak asi budeme zbierať všetci štyria," avizoval poslanec.
      
Zároveň priznal, že v hlave má už aj konečný názov novej politickej strany. "Obyčajní ľudia" to ale nebudú. "Aj trochu obyčajní ľudia, aj trochu inak. No nebude to 'Strana obyčajných ľudí'," uistil.
      
O tom, že Matovič začne zbierať podpisy na registráciu strany, informoval ešte vo februári. Avizoval, že to urobí v čase, keď bude teplejšie, keďže sa mu v zime po uliciach veľmi chodiť nechce. "Vtedy sú také stuhnuté ruky a ťažko sa píše. Snívam o tom, aby sme si tie podpisy nazbierali osobne v uliciach a aby to bolo zaslúžene," povedal pred časom.
      

V prvom rade chce ale presvedčiť politické strany na zmenu volebných zákonov tak, aby do parlamentu mohli kandidovať aj nezávislí, podobne ako v komunálnych voľbách. Situáciu však nevníma reálne. "Nebudú s tým súhlasiť, lebo to považujú za ohrozenie vplyvu politických strán," priznal pred dvoma mesiacmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu