Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

20 mesiacov po katastrofe v Handlovej padli prvé obvinenia!

Baňa Handlová
Baňa Handlová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Zo všeobecného ohrozenia dnes polícia obvinila troch zamestnancov Hornonitrianskych baní Prievidza. Spravila tak v súvislosti s tragickým výbuchom v bani Handlová. Vyše jeden a pol roka po výbuchu sa majú zodpovedať zo smrti 20 ľudí.

Obeťami banského nešťastia z 10. augusta 2009 sa stalo 20 ľudí, ktorí ráno likvidovali požiar v časti Východnej šachty v hĺbke zhruba 330 metrov pod povrchom.

Približne o 9:30 sa prerušilo telefonické spojenie a vypadli snímače, ktoré indikujú stav banských plynov. Pravdepodobne vtedy nastal výbuch, ktorého tlaková vlna ľahko zranila aj ďalších deviatich baníkov, vzdialených od miesta nešťastia 150 až 200 metrov.

Polícia obvinila trojicu ľudí, ktorí v tom čase v závode pracovali a podieľali sa aj na organizácii záchranných prác. "Svojím konaním z nedbanlivosti spôsobili smrteľné zranenia deviatim baníkom a jedenástim banským záchranárom," uviedol hovorca generálnej prokuratúry Vladimír Ferko. V ďalšej fáze vyšetrovania chcú vypočúvať obvinených aj svedkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu