Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Požiar v Hornom Jelenci likviduje takmer 180 hasičov

Požiar v Hornom Jelenci Zobraziť galériu (10)
Požiar v Hornom Jelenci

BANSKÁ BYSTRICA - Pri hasení lesného požiaru, ktorý od nedele popoludnia horí na svahoch kopca Podšturec v Starých Horách-Hornom Jelenci v okrese Banská Bystrica, už zasahuje 178 profesionálnych hasičov s 20 cisternami a 18 lesných robotníkov s genfovakmi. Informovala o tom banskobystrická krajská hovorkyňa hasičov Bibiana Bendíková.

Požiar budú likvidovať aj pomocou troch vrtuľníkov ministerstva vnútra a ozbrojených síl. Jeden z vrtuľníkov je už na mieste a dva tam smerujú. Na pomoc prišli aj obecné hasičské zbory zo Starých Hôr, Vlkanovej, Dobrej Nivy, Brusna, Ľubietovej.

"Vzhľadom na zložitosť terénu, veľké množstvo nasadených síl a prostriedkov prevzal velenie zásahu riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Dušan Sľúka. Zároveň zriadil riadiaci štáb, do ktorého boli prizvaní starosta obce Staré Hory, zástupca zo štátnych Lesov SR a zástupca policajného zboru. Na základe rozhodnutia veliteľa zásahu bolo územie zasiahnuté požiarom rozdelené na štyri zásahové úseky," uviedla Bendíková.

Dva armádne vrtuľníky MI-17 z Prešova s bambi vakmi na hasenie požiarov vzlietli dnes ráno o 8:30 do požiarom zasiahnutej oblasti Starých Hôr. „Ďalší vrtuľník je pripravený na vzlet o 10:00,“ povedal hovorca Ozbrojených síl SR Milan Vanga. Na palube vrtuľníkov sú okrem vojenských posádok aj príslušníci hasičského a záchranného zboru z Prešova.

Požiar je v ťažko prístupnom teréne na strmých skalnatých svahoch a dosiaľ zasiahol plochu s rozlohou zhruba 60 hektárov. Príčiny požiaru nie sú známe, výšku škôd zatiaľ neodhadli.



Požiar v Hornom Jelenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu